Segédanyagok

Segítség szülőknek és pedagógusoknak a MONDO használatához

Segédanyag pedagógusoknak


A kártyajáték témái közül sok érinti az iskolák mindennapjait (pl. gondozás, barátság). Emellett azonban a játék olyan területeket is bejár, amelyek átgondolására, átbeszélésére igen ritkán, illetve csak felmerülő problémák, egyéni élethelyzetek miatt került sor a gyermekek nevelése során (gondnokság, intézményi élet). A MONDO abban segít, hogy látszólag “rázós” helyzetekre is felkészülhessenek a kicsik iskolai keretek között.

A TASZ fogyatékosügyi programjáról


A TASZ fogyatékosügyi programja az értelmi fogyatékossággal, valamint a súlyos és halmozott fogyatékossággal élő emberekre fókuszál. A program célja, hogy a fogyatékos emberek másokkal egyenrangú állampolgárokként, a közösség elismert tagjaiként élhessenek.

Segédanyag szülőknek


Ahogyan a gyerekek egyre nagyobbak lesznek, a köréjük font iskolai védőháló egyre vékonyodik, és több nehéz vagy veszélyes helyzettel kell szembenézniük. A MONDO célja, hogy a gyerekek – épek vagy fogyatékosak – a szülőktől is megtanulják, hogyan védhetik meg magukat.

Emberi jogi oktatás az iskolában


A TASZ-hoz évente legalább 50 fogyatékos személy fordul segítségért. Mindannyian azért keresnek minket, mert fogyatékosságuk miatt valamilyen jogsérelem érte őket.

Enyém a döntés!